NEOS Electric

2.999,00 €
Detalji Tehnički podaci Dodatna opremaKonfigurator opreme

DODATNA BATERIJA GRATIS !

Yamaha razvija i proizvodi električna vozila već tri desetljeća – i priznata je kao jedan od najcjenjenijih svjetskih proizvođača iznimno kvalitetnih skutera – tako da možete biti sigurni da su elegantni novi modeli NEO's privlačnog dizajna, s najnovijom tehnologijom i prvoklasne pouzdanosti.

Ovu novu generaciju Yamahinih skutera, koji su udobni, okretni i jednostavni za vožnju, pogoni električni motor montiran u glavčinu kojeg napaja litij-ionski akumulator, što omogućuje snažno i upravljivije ubrzanje – no bez emisija i uz iznimno tihu vožnju! Novi NEO's: sustav Move Smart.

Uz to što je jedno od najvećih imena među skuterima, Yamaha godinama dizajnira i proizvodi električna vozila. Nijedna druga marka ne može se mjeriti s ovim vrhunskim uspjehom. Stoga nije iznenađenje što je novi električni NEO's spreman za otvaranje nove ere gradske mobilnosti za svakog.

Kratki pregled

 • Uglađeno, tiho i učinkovito električno napajanje
 • Električni motor s izravnim pogonom montiran u glavčinu
 • Trenutačno i upravljivo ubrzanje
 • Univerzalni položaj za vožnju za svaku veličinu građe i svaki doživljaj
 • Uklonjivi Yamahin litij-ionski akumulator
 • Mogućnost odabira načina vožnje
 • Iznimno tihi rad
 • Jednostavan, kompaktan i univerzalnog stila
 • Povezivanje putem aplikacije Yamaha MyRide
 • Spremište ispod sjedala za poluotvorenu kacigu
 • Elegantni i lako čitljivi LCD instrumenti
 • Sustav paljenja bez ključa Smart Key
 • Potpuno LED osvjetljenje

 • alt

  Uglađeno, tiho i učinkovito električno napajanje

  Novi električni skuter NEO’s jednostavan je, elegantan i lak za uporabu te ima potencijal za preobrazbu načina na koji živite i kojim se krećete gradom, čineći svako putovanje uglađenijim, lakšim i ugodnijim! Novi NEO’s kombinira provjerenu Yamahinu kvalitetu s niskim pogonskim troškovima i brojnim prednostima električnog napajanja.

 • alt

  Električni motor s izravnim pogonom montiran u glavčinu

  Za maksimalnu učinkovitost NEO’s je opremljen najnovijom generacijom Yamahine integrirane pogonske jedinice (YIPU, engl. Yamaha Integrated Power Unit) koja ima zrakom hlađeni elektromotor bez četkica smješten unutar glavčine stražnjeg kotača. Ovaj kompaktni dizajn izravnog pogona uklanja potrebu za zupčanicima ili remenima te osigurava uglađen i iznimno tihi rad uz snažno ubrzanje.

 • alt

  Trenutačno i upravljivo ubrzanje

  Odmah kada krenete na vožnju modelom NEO’s osjetit ćete uglađenu isporuku snage i preciznu kontrolu pri svim brzinama. U Yamahi se osobito vodilo računa o tome da dizajn gasa pruža uglađen, samopouzdan osjećaj pri ubrzavanju iz mirovanja i tijekom vožnje usporenim prometnim gužvama. Zbog toga je ovaj električni skuter idealan odabir svakog vozača.

 • alt

  Univerzalni položaj za vožnju za svaku tjelesnu građu i svako iskustvo

  Uz opušten i uspravan položaj za vožnju nova generacija električnog modela NEO’s idealno je vozilo za vozače svih dobnih skupina, tjelesnih građa i iskustava koji su u potrazi za odgovornom i pristupačnom zamjenom za automobil i javni prijevoz. Jednostavne performanse sustava zakreni gas i vozi, jednostavna pokretljivost i visoka razina udobnosti najpametniji su odabir za urbanu mobilnost bez emisije.

 • alt

  Uklonjivi Yamahin litij-ionski akumulator

  NEO’s ima jedan litij-ionski akumulator velikog naboja od 50,4 V / 19,2 Ah koji osigurava domet od 37 km* – a domet se može produljiti kupovinom dodatnog drugog akumulatora. Smješten odmah ispod dvostrukog sjedala radi lakšeg pristupa, akumulator teži 8 kg i dizajniran je za održavanje visoke razine učinkovitosti za 1000 ciklusa / 10.000 km, a puniti se može dok je montiran na skuter ili kada se skine. (*Testirano u standardu WMTC klase 1 u načinu rada STD, potpuno napunjena baterija na temperaturi od 25 °C.

 • alt

  Mogućnost odabira načina vožnje

  NEO's ima dva načina vožnje koji su oblikovani za različite uvjete i individualne preference. Način rada STD osmišljen je za uobičajenu uporabu na cesti i pruža najvišu izlaznu snagu, dok način rada ECO smanjuje potrošnju akumulatora i idealan je za dulja putovanja – osiguravajući domet od 38.5km* – a tijekom vožnje možete jednostavno prebacivati između načina rada. (*Istraživanje tvrtke Yamaha. Ovaj raspon mijenja se ovisno o mjestu, stilu vožnje i pogoršanju stanja baterije.)

 • alt

  Iznimno tihi rad

  NEO's ima brojne prednosti, uključujući niske pogonske troškove, jednostavnu uporabu i mogućnost pristupa rastućem broju zona u europskim gradovima u kojima nije dozvoljena nikakva emisija ili je dozvoljena iznimno niska emisija. To je i jedan od najtiših načina putovanja, a u službenim ispitivanjima buke ovog novog Yamahina električnog skutera izmjereno je samo 55 dB na udaljenosti od 7 metara – u usporedbi sa 71 dB za isti takav model od 50 ccm s unutarnjim izgaranjem.

 • alt

  Jednostavan, kompaktan i univerzalnog stila

  Nadahnut dizajnerskim rješenjima originalnog modela NEO’s s unutarnjim izgaranjem, novi dizajn sadrži blago zaobljene oblike koji novom modelu NEO's osiguravaju inteligentni, sportski i prepoznatljiv izgled univerzalne privlačnosti. Čiste linije i minimalna izbočenost sprijeda i straga naglašavaju kompaktni oklop skutera bez emisije, a prostrano područje podnožja sadrži gumene ukrase na obrubu koji štite od slabih udaraca i ogrebotina.

 • alt

  Povezivanje putem aplikacije Yamaha MyRide

  Tijekom vožnje modela NEO’s lako je ostati povezan jednostavnim preuzimanjem Yamahine aplikacije MyRide na pametni telefon i njenim uparivanjem sa skuterom. Povezani LCD instrumenti prikazuju obavijesti o svim dolaznim pozivima i porukama s vašeg pametnog telefona – a ova besplatna aplikacija također vam omogućuje pregled informacija o skuteru na vašem pametnom telefonu te dijeljenje slika i informacija o vožnji s drugim korisnicima aplikacije MyRiders.

 • alt

  Spremište ispod sjedala za poluotvorenu kacigu

  S ugrađenim jednim akumulatorom, pretinac ispod sjedala osigurava 27 litara prostora za pohranu u koji se može smjestiti jedna poluotvorena kaciga ili tenisice i oprema za teretanu. Ako odlučite ugraditi drugi dodatni akumulator, još uvijek ima dovoljno mjesta za nošenje kišnog odijela ili drugih osobnih stvari.

 • alt

  Elegantni i lako čitljivi LCD instrumenti

  Kompaktni novi LCD instrumenti pružaju vam širok raspon informacija koje vas drže u tijeku. Možete vidjeti razine napunjenosti glavnog i dodatnog drugog akumulatora, kao i podatke o dolaznim pozivima i porukama primljenim putem pametnog telefona. Indikator RUN potvrđuje kako je model NEO’s spreman za vožnju, a ikona kornjače pokazuje da je snaga ograničena kako bi se produljio vijek trajanja akumulatora.

 • alt

  Sustav paljenja bez ključa Smart Key

  Yamahin sustav bez ključa Smart Key osigurava vam da o jednoj stvari ne morate brinuti kada se žurite da krenete. Ako ključ Smart Key imate u džepu ili torbi, moći ćete upravljati modelom NEO’s.

 • alt

  Potpuno LED osvjetljenje

  Nadahnuta izgledom originalnog modela NEO’s s unutarnjim izgaranjem, dvostruka LED glavna svjetla omogućuju snažno osvjetljenje kako biste vidjeli i bili vidljivi – a okružena su bijelim prstenima koji novom modelu NEO’s daju svjež i suvremeni izgled. Na stražnjem kraju nalazi se jednostruko LED stražnje svjetlo i LED pokazivači smjera koji naglašavaju čiste i kompaktne linije skutera.
Tehničke specifikacije

Specifikacije (PDF) • Agregat
  Vrsta električnog motora
  Energijom nabijeni 3-fazni sinkronizirani agregat
  Nominalna snaga
  2,3 kW / 424 o/min
  Maksimalna snaga
  2,5 kW (3,4 KS) / 400 o/min
  Maksimalan okretni moment
  136,0 N・m (13,9 kg f・m) / 50 o/min
  Vrsta akumulatora
  Litij-ionski
  Napon akumulatora, kapacitet
  50,4 V, 19,2 A (5HR)
  Ukupan broj ugrađenih akumulatora
  1
  Maksimalan broj akumulatora
  2
  Pričvršćivanje akumulatora
  Uklonjivo
  Raspon (WMTC klasa 1)
  37 km
  Raspon, ekološki način rada (WMTC klasa 1)
  38.5km: This range changes by place, riding style and battery degradation.
  Težina akumulatora
  8,0 kg
  Veličina akumulatora
  360 mm (D) x 215 mm (Š) x 105 mm (V)
  Potrošnja energije (WMTC klasa 1)
  31 Wh/km
  Vrsta punjača
  Zidni punjač 220 VAC; Izlazna snaga 58,8 V, 3 A
  Vrijeme punjenja (0 % do 100 %)
  8 sati: Vrijeme punjenja ovisi o okruženju punjenja
  Vrijeme punjenja (20 % do 80 %)
  4 sati: Ovisno o uvjetima uporabe i pogoršanju stanja baterije, vrijeme punjenja može se promijeniti.
 • Šasija
  Okvir
            Motocikl jednostavne konstrukcije
  Kut prednje vilice
  25°30′
  Predtrag
  84 mm
  Sustav ovjesa sprijeda
  Teleskopske vilice
  Hod ovjesa sprijeda
  90 mm
  Sustav ovjesa straga
  Njihajuča ruka
  Hod ovjesa straga
  80 mm
  Prednja kočnica
  Hidraulička jednostruka disk kočnica
  Stražnja kočnica
  Mehanička bubanj kočnica s polukružnim kočnim čeljustima
  Promjer diska kočnice (prednji)
  200 mm
  Prednja guma
  110-70-13M/C 48P bez zračnice
  Stražnja guma
  130-70-13M/C 63P bez zračnice
 • Dimenzije
  Ukupna dužina
  1.875 mm
  Ukupna širina
  695 mm
  Ukupna visina
  1120 mm
  Visina sjedala
  795 mm
  Međuosovinski razmak
  1.305 mm
  Minimalna udaljenost od tla
  135 mm
  Težina vozila (bez akumulatora)
  90 kg