X-MAX 300 2024

6.799,00 €
Detalji Tehnički podaci Dodatna opremaKonfigurator opreme

Kada se pogleda što pruža XMAX 300, ne iznenađuje da je ovaj elegantni sportski skuter jedan od najprodavanijih modela u klasi. Uz novi dinamičan dizajn karoserije i mogućnost povezivanja s pametnim telefonom, novi XMAX 300 sa specifikacijama visoke razine opremljen je tako da svako putovanje učini posebnim iskustvom.

Uz novi XMAX 300 možete ostati u kontaktu s prijateljima, obitelji i poslom. Samo preuzmite Yamahinu besplatnu aplikaciju MyRide, povežite svoj pametni telefon sa skuterom putem Bluetooth® veze i možete vidjeti dolazne pozive i poruke na novim LCD instrumentima od 4,3 inča. Aplikacija MyRide također vam daje pristup širokom rasponu podataka o radu stroja i vožnji. Dinamični kutni dizajn karoserije s novim prednjim glavnim svjetlom u obliku slova X pruža modelu XMAX 300 još oštriji i dojmljiviji izgled – a bočni poklopci novog 3D oblika bumeranga pojačavaju čisti MAX DNK. Visoko postavljeni prednji LED pokazivači smjera čine vas vidljivima u gustom prometu – a novo sjedalo poboljšava udobnost u gradskoj vožnji čestog zaustavljanja i kretanja.

XMAX 300 razvijen je kako bi vam pružio vrhunski spoj suvremenog i dobrog izgleda, izvrsnih performansi i visokih razina funkcionalnosti. Dinamičnom, zakrivljenom karoserijom i LED glavnim svjetlom u obliku slova X, koji imaju privlačnost asortimana MAX više nego ikad, novi XMAX 300 podiže iskustvo vožnje na višu razinu.

Kratki pregled

LCD instrumenti od 4,3 inča

Spajanje s pametnim telefonom

Dinamičan dizajn karoserije

Radikalno glavno svjetlo u obliku slova X

Sjedalo novog oblika s jednostavnim pristupom

Visoko montirani prednji pokazivači smjera

Potpuno LED osvjetljenje

Agregat Blue Core zapremnine 300 ccm usklađen s normom EURO5

Spremište za 2 integralne kacige

Sustav kontrole proklizavanja (TCS)

Paljenje bez ključa Smart Key

Prilagodljivi vjetrobran i ručke

LCD instrumenti od 4,3 inča

LCD instrumenti od 4,3 inča

XMAX 300 opremljen je elegantnom LCD instrumentnom pločom od 4,3 inča koja prikazuje stanje stroja i podatke o radu u jasnom i lako razumljivom formatu. Iznad središnjeg digitalnog brzinomjera nalazi se tahometar u obliku trake s ikonama za gorivo i temperaturu motora sa svake strane.

Spajanje s pametnim telefonom

Spajanje s pametnim telefonom

XMAX 300 sada je potpuno povezan i omogućuje vam da ostanete u vezi na svakoj vožnji. Jednostavno preuzmite besplatnu aplikaciju MyRide i uparite svoj pametni telefon sa sportskim skuterom, a LCD zaslon od 4,3 inča obavijestit će vas o pozivima, porukama i stanju baterije. Možete vidjeti i ogromnu količinu podataka uključujući prosječnu potrošnju goriva, pojedinosti putovanja, brzinu, vrijeme vožnje, kut nagiba i još mnogo toga.

Dinamičan dizajn karoserije

Dinamičan dizajn karoserije

XMAX 300 isporučuje se s dinamičnom i futurističkom karoserijom usko zbijenog obrisa. Prednji poklopac pod kutom i preoblikovani poklopci vilice naglašavaju čisti MAX DNK ovog sportskog skutera, a bočni poklopci oblikovani u 3D obliku bumeranga koji imaju izlazne otvore za toplinu koju stvara agregat naglašavaju dojmljivu prisutnost ovog stroja na ulici.

Radikalno glavno svjetlo u obliku slova X

Radikalno glavno svjetlo u obliku slova X

Ovaj vrhunski sportski skuter ima prepoznatljiv prednji kraj s LED glavnim svjetlom u obliku naglašenog slova X i dizajn pozicijskog svjetla koji svima ispred vas daje do znanja da dolazi XMAX. Futuristički izgled pojačan je dvostrukim LED stražnjim svjetlima, koja tvore oblik slova X, s integriranim pokazivačima smjera koji savršeno odgovaraju dinamičnom dizajnu karoserije.

Poboljšana ergonomija i presvlaka sjedala u stilu kože

Poboljšana ergonomija i presvlaka sjedala u stilu kože

XMAX 300 dizajniran je kako bi pružio najvišu razinu sportske i udobne vožnje u klasi. Sjedalo osigurava povećani luksuz u vožnji i poboljšanu ergonomiju te omogućuje lakši doseg nogu do tla.

Visoko montirani prednji pokazivači smjera

Visoko montirani prednji pokazivači smjera

Dinamična karoserija opremljena je visoko postavljenim LED prednjim pokazivačima smjera koji ne samo da izgledaju sjajno nego su također oblikovani tako da su jasno vidljivi drugim sudionicima u prometu kada se krećete u uvjetima gustog prometa.

Potpuno LED osvjetljenje

Potpuno LED osvjetljenje

Iznimna specifikacija modela XMAX 300 uključuje LED glavno svjetlo u obliku slova X i LED pozicijska svjetla, kao i dvostruka LED stražnja svjetla s integriranim stražnjim LED pokazivačima smjera koja naglašavaju njegov futuristički i dinamičan izgled.

Agregat Blue Core zapremnine 300 ccm

Agregat Blue Core zapremnine 300 ccm

Yamahina napredna tehnologija Blue Core maksimizira snagu uz smanjenu potrošnju goriva. XMAX 300 ima ekonomični jednocilindrični, tekućinom hlađeni, 4-taktni agregat od 300 ccm koji udovoljava standardu i pruža uzbudljive performanse za brza i učinkovita dnevna putovanja zajedno s obiljem zabave tijekom vikenda!

Spremište za 2 integralne kacige

Spremište za 2 integralne kacige

U prostrani pretinac ispod sjedala možete smjestiti dvije integralne kacige* kada se parkirate – a kada ste u pokretu ovaj je prostor idealan za nošenje svega, od opreme za teretanu i osobnih stvari do namirnica ili obroka koji nosite sa sobom. (*Ovisno o modelu kacige)

Sustav kontrole protiv proklizavanja (engl. Traction control system, TCS)

Sustav kontrole protiv proklizavanja (engl. Traction control system, TCS)

Kontrola proklizavanja standardna je oprema modela XMAX 300 i dizajnirana je za ulijevanje većeg osjećaja povjerenja kada se vozite na mokrim ili skliskim površinama. Sofisticirana elektronika odmah intervenira kako bi smanjila pogonsku silu na stražnjem kotaču ako se otkrije bilo kakva tendencija proklizavanja, što svaku vožnju čini ugodnijom.

Paljenje bez ključa s pomoću sustava Smart Key

Paljenje bez ključa s pomoću sustava Smart Key

Yamahino paljenje bez ključa Smart Key čini svako putovanje jednostavnijim i praktičnijim. Samo pripazite da sa sobom nosite pametni ključ kako biste mogli otključati i pokrenuti model XMAX 300 – i bez ključa pristupiti odjeljcima za gorivo i pohranu. Također možete locirati svoj skuter na prometnom parkiralištu pritiskom gumba na daljinskom upravljaču.

Prilagodljivi vjetrobran i ručke

Prilagodljivi vjetrobran i ručke

XMAX 300 jednostavno je prilagoditi različitim stilovima vožnje i fiziologijama. Vjetrobran se može prilagoditi u dva položaja po visini, a upravljač se može pomicati prema osobnim željama. Uz prostrane ploče za oslanjanje nogu i preoblikovano sjedalo lako je pronaći idealan položaj za vožnju.

Tehničke specifikacije

Specifikacije (PDF)
 • Agregat
  Tip agregata
  4-takta, Hlađenje tekućinom, SOHC, 4-ventila, EURO5, Jednocilindričan
  Zapremina
  292 ccm
  Provrt x hod
  70,0 × 75,9 mm
  Omjer kompresije
  10.9 : 1
  Maksimalna snaga
  20,6 kW pri 7250 o/min
  Maksimalan okretni moment
  29,0 Nm pri 5750 o/min.
  Sustav podmazivanja
  Mokri karter
  Napajanje gorivom
  Ubrizgavanje goriva
  Sustav paljenja
  TCI
  Sustav pokretanja
  Električno
  Sustav prijenosa
  Automatski s V-remenom
  Fuel consumption
  3 l / 100 km
  CO2 emission
  70 g/km
 • Šasija
  Sustav ovjesa sprijeda
  Teleskopske vilice
  Hod ovjesa sprijeda
  110 mm
  Sustav ovjesa straga
  Njihajuča ruka
  Hod ovjesa straga
  95 mm
  Prednja kočnica
  Hidraulični jednostruki disk, Ø 267 mm
  Stražnja kočnica
  Hidraulični jednostruki disk, Ø 245 mm (ABS)
  Prednja guma
  120/70-15
  Stražnja guma
  140/70-14
 • Dimenzije
  Ukupna dužina
  2180 mm
  Ukupna širina
  795 mm
  Ukupna visina
  1410 mm – 1460 mm (prilagodljiv vjetrobran)
  Visina sjedala
  795 mm
  Međuosovinski razmak
  1540 mm
  Minimalna udaljenost od tla
  135 mm
  Ukupna težina
  183 kg
  Kapacitet spremnika goriva
  13,2 l